Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan ik de Snuiter® gebruiken?

De Snuiter® vernevelt een fysiologische zoutoplossing. Dit is een lichaamseigen stof en daarmee zuiver en ongevaarlijk. Er is dan ook geen leeftijdsbeperking voor het gebruik van de Snuiter®. Praktisch gezien is de Snuiter® bij baby’s vanaf vier tot zes weken oud prima en veilig toepasbaar. Neem de allerkleinste kinderen op schoot tijdens het vernevelen en laat rustig aan het apparaat wennen. Eventueel kun je de vernevelaar ook gebruiken tijdens het slapen.

 

Hoe lang duurt het vernevelen met de Snuiter®?

Het vernevelen van een flacon fysiologisch zout met behulp van de Snuiter® kost ongeveer 10 minuten. Zodra er geen nevel meer uit het apparaat komt en het vloeistofreservoir leeg is, is de vernevelbeurt voorbij.

 

Hoe vaak kan ik de Snuiter® per dag gebruiken?

Je kunt de Snuiter® zo vaak gebruiken als nodig is. Het fysiologisch zout dat door het apparaat wordt verneveld is een lichaamseigen stof en daarmee volkomen veilig, zelfs voor de allerkleinsten. Wij adviseren om bij verkoudheid zo’n drie à vier keer per dag te vernevelen voor het beste resultaat. Dit helpt om de slijmvliezen in de bijholtes weer snotvrij te krijgen en om complicaties in de bijholtes en oren te voorkomen.

 

Hoeveel ml fysiologisch zout moet ik per vernevelbeurt gebruiken?

We adviseren om per vernevelbeurt één flacon fysiologische zoutoplossing te gebruiken. Een flacon bevat 10 ml vloeistof. Het kost ongeveer 10 minuten om deze vloeistof te vernevelen met de Snuiter®.

 

Waar koop ik de fysiologische zoutoplossing?

Bij je bestelling van de Snuiter® zit een doosje met flacons fysiologische zoutoplossing inbegrepen. Daarna kun je dit gewoon kopen bij de drogist of apotheek.

 

Kan ik ook andere vloeibare medicatie vernevelen met de Snuiter®?

De Snuiter®-vernevelaar is alleen bedoeld voor het vernevelen van fysiologisch zout. Wij raden dan ook af om andere vloeibare medicatie via de Snuiter® de vernevelen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen die ontstaan door het vernevelen van andere vloeibare medicatie dan fysiologisch zout.

 

Het rode lampje van de Snuiter brandt. Wat is er aan de hand?

Als het rode lampje aan de voorkant van de Snuiter®-vernevelaar brandt, dan is dit een signaal dat de batterijen van het apparaat (bijna) op zijn. Vervang de batterijen. Bij veelvuldig gebruik van de Snuiter® adviseren wij om netstroom via de meegeleverde USB-kabel te gebruiken. Zorg dat de batterijen uit het apparaat zijn gehaald als u netstroom gebruikt. Gebruik batterijen en netstroom nooit tegelijkertijd.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Stel je vraag dan gerust via info@snuiter.com. We zullen je vraag zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.